برنج طارم محلی 10 کیلویی

  • 11 ماه پیش در مازندران
  • مازندران
  • 38 بازید
9113901XXX
  • قیمت
    800,000 تومان
  • کد آگهی
    802
  • دسته بندی محصولات خوراکی

توضیحات

برنج طارم محلی 10 کیلویی

برنج طارم محلی 10 کیلویی | محصولات گرام شاپ کاملاً طبیعی هستند و در تولید آنها از مواد نگهدارنده صنعتی مانند اسید سیتریک و … استفاده نمیشود . لذا در هنگام استفاده داخل یخچال نگهداری شوند.

بسته بندی اختصاصی
وزن : 10 کیلوگرم
بسته بندی لوکس
سورتینگ شده

تمام محصولات گرام شاپ ارگانیک میباشند .

برنج طارم محلی 10 کیلویی

تاریخچه برنج طارم

برنج طارم اولین بار در استان زنجان در شهرستان طارم کشت شده است.شهرستان طارم در مجاورت استان گیلان و مازندران قرار گرفته که کشت برنج طارم در این استان ها نیز انجام می شود.

امروزه در استان مازندران بویژه شهرستان فریدونکنار کشت این برنج رایج است. برنج طارم بسته به موقعیت مکانی و ویژگی های خاک آن منطقه انواع مختلفی دارد مانند: طارم عطری، طارم صدری، سنگ طارم و طارم هاشمی، طارم دم سیاه.

برنج طارم دم سیاه در آستانه اشرفیه کشت می شود که جز برنج های خوشپخت و خوش عطر منطقه می باشد.
یکی از روستاهای شهرستان طارم روستای درام است که محل کشت بهترین نوع برنج طارم است و این امر به دلیل آب و هوای بسیار مناسب و تغذیه آب بوسیله رودهایی که از رشته کوه های تالش و زنجان آمده در عطر و طعم برنج تآثیر بسزایی دارد.

ویژگی های ظاهری برنج طارم

برنج طارم دارای شکل استخوانی است و رنگ آن سفید مایل به کرم است. این نوع برنج از نظر کمی ضعیف است یعنی در واحد هکتار نسبت به سایر گونه ها مقدار کمتری محصول می دهد اما کیفیت بالایی دارد.

نکته ای که باید در هنگام پخت به آن توجه کرد:

برنج های تازه به دلیل داشتن رطوبت به خوبی ری نمی کنند و شفته می شود ولی در عوض بعد از پخت عطر و بوی بیشتری نسبت به برنج قدیمی دارد ، اما برنج های قدیمی کمی سفت تر و سخت تر از برنج تازه هستند چون به مرور زمان رطوبت خود را از دست داده اند این برنج ها به خوبی ری می کنند.
منظور از ری کردن برنج قد کشیدن و حجیم شدن برنج بعد از پخت است که یکی از ارکان و ویژگی های برنج خوب محسوب می شود.

انواع برنج طارم

برنج طارم بسته به مکان و موقعیتی که کشت می شود به چهار دسته کلی تقسیم می شود، که شامل:

برنج طارم هاشمی
برنج طارم سنگی
برنج طارم دمسیاه
برنج طارم صدری
ویژگی های برنج طارم محلی

طارم محلی مازندران ، از برنج های خوش عطر وبویی است که پخت و عطر آن ، گوارای وجود بسیاری از هموطنان عزیز ایرانی می باشد. کشاورزان شهرهای فریدون کنار، دابودشت، محمودآباد و روستاهای اطراف، سال هاست مشغول  کشت دوم برنج طارم هستند.

برنج طارم محلی یا طارم ندا قد کوتاه تری نسبت به برنج طارم عطری و برنج محلی دارد و به طور کلی هم از نظر پخت و هم عطر از برنج هاشمی ضعیف تر است به همین دلیل قیمت پایین تری نسبت به برنج هاشمی دارد.

ویژگی های برنج طارم سنگی:

برنج طارم سنگی همان برنج طارم محلی فریدونکنار می باشد، که از قدیمی ترین و با کیفیت ترین برنج های این منطقه به شمار می رود. بدون شک می توان گفت محبوب ترین برنج در بین ایرانی ها طارم سنگی می باشد. رنگ این نوع برنج سفید کدر تا حدی متمایل به رنگ نباتی است و از نظر شکل ظاهری ریزتر از طارم هاشمی و طارم دم سیاه می باشد.

طول دانه خام این محصول ۷ میلی متر و بعد از پخت ۸.۴ میلی متر است. برنج طارم سنگی دارای خاصیت عطری بالا و طعمی بسیار دلنشین است. برنج طارم سنگی اصطلاحا با نام های طارم عطری ، طارم استخوانی ، سنگ طارم و طارم محلی نامیده می شود.

ویژگی های برنج طارم دم سیاه:

برنج طارم دم سیاه دارای شلتوکی با دمسیاه رنگ است و علت نام گذاری آن به همین خاطر می باشد. برنج دم سیاه عموما در لستان گیلان به خصوص در شهر رشت، آستانه اشرفیه و حومه کاشت و برداشت می شود.

شکل ظاهری برنج دم سیاه سفید مایل به کرم است و بعد از پخت خوش عطر و خوش طعم می باشد ولی از برنج طارم رتبه پایین تری دارد. طول دانه خام برنج دمسیاه ۷.۵ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۲.۱۵ میلی متر است. این برنج مناسب مصرف خانوار و مجالس و مهمانی هاست.

ویژگی های برنج طارم صدری:

برنج طارم صدری در استان گیلان و در شهرستان های فومن و شفت کاشت و برداشت می شود.شکل ظاهری برنج  بلند، قلمی، کشیده و جنس دانه گچی و تقریبا سفت و سخت می باشد.

رنگ آن سفید مایل به کرم است و طول دانه خام برنج صدری ۸.۷ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۱.۷ میلی متر است. این برنج بعد از پخت عطر و بوی خوبی دارد و مدت ها بعد از پخت نرم می ماند.

خواص برنج طارم :

برنج اصیل ایرانی فواید و خواص زیادی دارد که برای سلامتی همه افراد لازم و ضروری است.

از فواید برنج ایرانی می توانیم به سرشار بودن آن از کربوهیدارات اشاره کرد که باعث تامین انرژی برای سوخت و ساز بدن است ،همچنین فاقد کلسترول بودن برنج باعث شده تا بتواند بخش مهم و عمده ایی از یک برنامه غذایی متعادل را تشکیل دهد .

بعلاوه این ماده مغذی علاوه بر ویتامین B دارای ویتامین های دیگر مانند : ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین و …. می باشد .

نشاسته مقاوم از دیگر فواید برنج ایرانی می باشد، برنج از نشاسته مقاوم تشکیل شده است که به شکل هضم‌نشده به روده می‌رسد و به رشد باکتری‌های مفید برای عملکرد عادی روده‌ها کمک می‌کند.

برنج طارم بخاطر سهل الهضم بودن احساس نفخ و سنگینی به شخص دست نمی دهد.

باعث کاهش استرس و افسردگی می شود.

مفید برای عملکرد صحیح قلب و مغز است.

عملکرد صحیح دستگاه ایمنی و عصبی بدن را به همراه دارد.

فاکتوری مهم برای تقویت پوست و موهاست.

برای درمان یبوست و سوء هاضمه مفید است.

برنج خاصیت های فراوانی دارد که در بالا چکیده ای از آن گفته شد. با این حساب حتما برنج را برای سلامتی جسم در وعده غذایی خود قرار دهیم.

نحوه پخت برنج ایرانی طارم

اصولا رایج ترین روش های پخت برنج در میان ایرانی ها روش کته و آبکش است. اما بهترین روش پخت که تمام ویتامین و ارزش غذایی برنج را در خود حفظ می کند پخت برنج به روش کته است.